Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


A murit Youssef Chahine, cel mai cunoscut cineast egiptean : Cultura
Lu 28 iul 2008 13:56:39 +0300


Youssef Chahine
Cultura : Youssef Chahine, cel mai faimos cineast egiptean si unul dintre cei mai mari cineasti ai lumii, a decedat duminica la varsta de 82 de ani ...

Youssef Chahine, cel mai faimos cineast egiptean si unul dintre cei mai mari cineasti ai lumii, a decedat duminica la varsta de 82 de ani dupa ce a petrecut o luna si jumatate in coma survenita unui atac cerebral. Disparitia lui Youssef Chahine indurereaza deopotriva lumea araba si pe cea occidentala. Cineastul se nascuse la Alexandria, dar plecase la 21 de ani sa studieze filmul in Statele Unite.

A fost casatorit cu o frantuzoaica. S-a declarat mereu impotriva intolerantei etnice si religioase, invocand tineretea cunoscuta de el in Egipt, cand crestinii (ca el) traiau in buna pace impreuna cu evreii si musulmanii.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy s-a numarat printre cei care si-au exprimat in mod public regretul fata de disparitia cineastului, omagiind, citat de AFP, „un aparator fervent al libertatii de expresie si, in sens larg, al libertatilor individuale si colective”. Youssef Chahine fusese spitalizat in Franta dupa atacul cerebral petrecut la jumatatea lunii iunie, dar a decedat in Egipt, la spitalul militar din Maadi, langa Cairo. El va fi inmormantat in cripta familiei de la Alexandria.


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


A murit Youssef Chahine
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti