Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Aleksandr Soljenitin, cunoscutul scriitor si disident anticomunist, a murit la 89 de ani : Cultura
Lu 04 aug 2008 14:52:23 +0300


Aleksandr Soljenitin a murit
Cultura : Aleksandr Soljenitin, unul dntre cei mai cunoscuti disidenti anticomunisti din lume ...

Aleksandr Soljenitin, unul dntre cei mai cunoscuti disidenti anticomunisti din lume, a decedat duminica seara, la varsta de 89 de ani, din cauza unei insuficiente cardiace acute, anunta agentia AFP citand surse din familia scriitorului.

Fost soldat in Armata Rosie in cel de-al doilea razboi mondial, Alexandr Soljenitin a devenit cel mai cunoscut dizident din Uniunea Sovietica in epoca post-stalinista.

Aleksandr Soljenitina primit premiul Nobel pentru literatura in 1970, pentru ca in 1974 sa fie expulzat din URSS. Dupa o perioada petrecuta in tari precum Germania de Vest, Elvetia si Statele Unite ale Americii, Soljenitin s-a intors in Rusia in anul 1994. Anul trecut, fostul presedinte rus Vladimir Putin l-a decorat cu prestigiosul Premiu de Stat.

Soljenitin a apreciat rolul lui Putin in restabilirea puterii si mandriei Rusiei, acuzand Alianta Nord - Atlantica de faptul ca incearca sa ingradeasca suveranitatea Rusiei si "incercuirea totala" a acestei tari.

Soljenitin a fost si un bun cunoscator al spatiului concentrationar din tara noastra; scriitorul rus a spus despre "Fenomenul Pitesti" ca a fost cel mai cumplit sistem de detentie din lume.

Una dintre cartile sale, "Arhipelagul Gulag", a ramas ca o referinta in literatura de detentie si in demascarea atrocitatilor regimului comunist din fosta URSS.

aleksandr_soljenitin.jpg

Aleksandr Soljenitin

aleksandr_soljenitin_4.jpg

Aleksandr Soljenitin

solzhenitsyn.jpg

Aleksandr SoljenitinSursa : Hotnews


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


Aleksandr Soljenitin a murit
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti