Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Eclipsa totala de soare in Pacificul de sud: A fost ca si cum soarele zambea
Lu 12 iul 2010 13:29:25 +0300


Eclipsa totala de soare
O eclipsa totala de soare s-a produs duminica in Pacificul de sud, mii de turisti si specialisti urmarind fenomenul ...

O eclipsa totala de soare s-a produs duminica in Pacificul de sud, mii de turisti si specialisti urmarind fenomenul de pe Insula Pastelui, transmite BBC. Eclipsa, care a fost vizibila doar dintr-o parte a insulei, a putut fi observata pana in Chile si Argentina.

Eclipsa a inceput la ora 21.15 (ora Romaniei) la circa 700 de km sud-est de Tonga, ajungand in Insula Pastelui la ora 23.11 (ora Romaniei).

Circa 4.000 de turisti si astronomi au mers in Insula Pastelui pentru a urmari fenomenul. Autoritatile au luat masuri de securitate speciale, in special la locurile sfinte de pe insula.

"A fost ca si cum am fost noaptea intr-un stadion, in care era lumina artificiala. Eram ca intr-o camera intunecata, luminata de un bec de 10 wati. Cerul era perfect albastru, iar vantul a indepartat norii. Toata lumea a aplaudat", a declarat un oficial local.

In Tahiti, acolo unde a inceput eclipsa, oamanii care urmareau finala Cupei Mondiale la televizor au iesit in strada sa vada fenomenul. "A fost ca si cum soarele zambea", a declarat un copil in varsta de opt ani, Hinanui.

Eclipsa totala de soare are loc atunci cand soarele este obturat complet de luna, iar lumina stralucitoare a soarelui este inlocuita de silueta intunecata a lunii. (sursa Wikipedia)

Vezi un material realizat de National Geographic realizat inainte de eclipsa de duminica.
Sursa: Hotnews.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti