Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Rusii spun ca pot opri scurgerea din Golful Mexicului cu doua submarine de conceptie unica in lume
Vi 09 iul 2010 12:06:03 +0300


Golful Mexicului
Doua submersibile rusesti care se pot scufunda pana la o adancime de 6.000 de metri si care se afla acum intr-o campanie ...

Doua submersibile rusesti care se pot scufunda pana la o adancime de 6.000 de metri si care se afla acum intr-o campanie de explorare a fundului Lacului Baikal din Siberia, in cautare de resurse, ar putea pune capac scurgerii de petrol din Golful Mexicului, spune unul dintre capitanii lor.


Desi compania BP reuseste sa adune in jur de 10.000 de barili de petrol pe zi, folosind un dispozitiv care aspira titeiul in vase aflate la suprafata, mii de barili continua sa se imprastie zi de zi de pe fundul oceanului. Yevgenii Chernyaev, capitanul unuia dintre cele doua submersibile rusesti care cauta surse de energie pe fundul celui mai mare lac din lume, Baikal, spune insa ca a avut nenumarate discutii cu echipa sa in legatura cu catastrofa din Golful Mexicului si ca rusii ar fi dispusi sa o remedieze, insa doar daca totul se discuta la nivel guvernamental intre SUA si Rusia.
Chernyaev asigura ca cele doua submersibile sunt singurele vase de mare adancime din lume care pot opri scurgerea si ca inca mai e timp pentru stoparea dezastrului. „Submarinele noastre sunt unice. Sunt doua si se pot scufunda si lucra simultan. Totodata, sunt indeajuns de puternice pentru a li se putea instala orice echipament suplimentar”, spune capitanul rus, citat de BBC News. „In lume exista doar patru vase care se pot scufunda pana la 6.000 de metri – cele doua Mir (rusesti), Nautile, in Franta, si Shinkai, in Japonia. Mir sunt catalogate drept cele mai bune si avem o echipa foarte experimentata de specialisti”.
Capitanul rus spune insa ca problema trebuie discutata serios intre guvernele celor doua tari si ca echipajele celor doua submersibile de mare adancime ar avea nevoie de ajutorul unei echipe internationale pentru stabilirea tuturor detaliilor si poate si de un dispozitiv special atasat submarinelor, intrebandu-se mirat de ce BP si guvernul american nu i-au cerut ajutorul de la bun inceput.


Sursa: Hotnews.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti