Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


CJ ajuta ranitii din explozia de la Gheorgheni : Stiri Harghita
Vi 01 aug 2008 13:55:11 +0300


CJ ajuta ranitii din explozia de la Gheorgheni : Stiri Harghita
Stiri Harghita : Consilierii judeteni din Harghita au decis sa-i ajute financiar pe ranitii din accidentul de munca din Harghita

Consilierii judeteni din Harghita au decis sa-i ajute financiar pe ranitii din accidentul de munca din Harghita, prin alocarea de fonduri pentru cumpararea de medicamente si materiale sanitare necesare ingrijirii lor.

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a declarat pentru Agerpres ca s-a alocat, initial, suma de 3.000 lei pentru Spitalul Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc, bani care vor fi donati, prin protocol, Spitalului din Targu Mures, unde se afla o parte dintre ranitii in explozia de sambata.

"Am vizitat ranitii internati la Targu Mures si din discutiile cu seful sectiei la care acestia sunt internati am aflat ca pansamentele si medicamentele necesare ingrijirii sunt foarte scumpe si nu dispun de ele in totalitate. De aceea am decis alocarea acestei sume de bani", a spus Borboly. Acesta a tinut sa precizeze ca, daca va mai fi nevoie, suma poate fi suplimentata pana la 10.000 de lei.

Presedintele Consiliului Judetean a spus ca, daca va fi nevoie, se vor face demersuri pentru ca rudele ranitilor sa fie transportate la Bucuresti, la un pret mai mic, si li se va asigura cazare mai ieftina, prin intermediul Autoritatii Nationale de Tineret.

In plus, se va cere si sprijinul judetelor infratite cu Harghita pentru ranitii care vor avea nevoie de tratament in strainatate. Borboly Csaba a trimis si o scrisoare ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, in care a apreciat masurile imediate si eficiente ale managerului spitalului din Gheorgheni, dr. Jeszenszky Geza, si buna pregatire profesionala a personalului spitalului, care a oferit ranitilor tratamentul corespunzator in cel mai scurt timp.

Explozia de la fabrica de prelucrare a lemnului SC Transilvania Industry din Gheorgheni s-a soldat cu 23 de raniti, din care 21 au necesitat spitalizare. Zece dintre victime au fost aduse la Bucuresti sambata seara, cu grave arsuri pe portiuni cuprinse intre 18 si 80% din suprafata corpului, fiindu-le afectate si caile respiratorii superioare.

Trei au fost internati la Spitalul Floreasca in stare grava, dar au fost stabilizati. Un pacient a fost dus la Spitalul ''Bagdasar-Arseni'', iar alte sase persoane au fost duse la Spitalul de Arsi. Cele zece victime au fost transportate la Bucuresti cu un avion militar. Acesta este cel mai grav accident de munca care s-a intamplat in Harghita in ultimii 20 ani.


Sursa : News365


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

CJ ajuta ranitii din explozia de la Gheorgheni : Stiri Harghita
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti