Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Consilier PCM, cercetat pentru ultraj dupa ce s-a batut cu un primar UDMR intr-o carciuma
Ma 22 iul 2008 15:51:18 +0300


Szondy Zoltan
Harghita : Vicepresedintele pe judetul Harghita al Partidului Civic Maghiar (PCM), care ocupa si functia de consilier local al municipiului Miercurea Ciuc ...

Vicepresedintele pe judetul Harghita al Partidului Civic Maghiar (PCM), care ocupa si functia de consilier local al municipiului Miercurea Ciuc, ziaristul Szondy Zoltán (40 de ani), este cercetat pentru ultraj si risca sa-si petreaca urmatoarele luni în puscarie. Motivul cercetarii este o bataie în toata regula, aplicata unui primar din „tabara adversa”, într-o crâsma din oras. Totul a început în data de 25 iunie, pe terasa unui bar din municipiul Miercurea Ciuc, unde Szondy Zoltan si primarul udemerist al comunei Sânsimion, Fábián László (43 de ani), au oferit celor prezenti un „spectacol de circ” pe gratis. Vicepresedintele PCM si primarul udemerist si-au început spectacolul înjurându-se reciproc, dupa care au trecut si la fapte: s-au batut în plina zi, chiar pe tereasa barului, fara sa se simta deranjati de prezenta clientilor. În timpul altercatiei, Szondy a fost mai iute la mâna: i-a aplicat câteva lovituri în fata primarului, în urma carora acesta a ajuns la spital, fiind internat 15 zile pentru supraveghere la Sectia Chirurgie a Spitalului Judetean. Diagnosticul stabilit de medici a fost „traumatism cranio-cerebral acut închis, comotie cerebrala, epistaxis post traumatic, fractura os nazal”. În acest timp, consilierul local s-a grabit la politie pentru a depune o plângere împotriva lui Fábián László.

Scene de… arte martiale
szondy_zoltan_pcm_harghita.jpgSzondy si-a motivat faptele, argumentând ca în urma unor discutii contradictorii despre alegeri, primarul i-a aruncat în fata ca traieste din banii omului de afaceri Csibi Istvan. Szondy sustine ca primarul a vrut sa îl loveasca cu piciorul, el s-a ferit si în replica l-a lovit în fata. Mai mult, consilierul a fost vazut si de un medic legist, care a stabilit ca acesta are leziuni în regiunea lombara. Primarul Fabian László spune ca marul discordiei dintre ei a fost tema alegerilor, însa sustine ca în timp ce el statea linistit pe terasa barului cu familia, a aparut Szondy si a început sa îl jigneasca, înjurându-l de mama, dupa care l-a împins si l-a lovit în fata. Imediat ce primarul a fost externat din spital, plângerea lui l-a ajuns din urma pe cea a lui Szondy, pe masa politistilor. Dupa cercetarile efectuate, politistii harghiteni au înaintat dosarele celor doi, cu propunerea solutiei legale de vatamare corporala. Dupa câteva zile însa, dosarul a fost retrimis de la Parchet la politie, procurorii dispunând cercetari suplimentare în acest caz. Potrivit unor surse din cadrul politiei, vicepresedintele PCM urmeaza sa fie cercetat si pentru de ultraj. Potrivit legii, ultrajul este pedepsit cu închisoare de 6 la luni la 6 ani, iar în cazurile mai grave, chiar de la 3 ani la 12 ani.

Ziaristul-consilier a mai fost implicat in scandaluri si batai
Jurnalistul Szondy Zoltán a avut si în trecut astfel de probleme, doar ca atunci el a pozat în victima, asa cum a încercat si cu aceasta ocazie.
În anul 2003 acesta a fost batut de doua ori, de persoane necunoscute, însa atunci a încercat si chiar a reusit sa puna totul pe seama omului de afaceri Csibi Istvan, despre care ziaristul a publicat câteva articole într-un ziar local.


Sursa : News365


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Szondy Zoltan
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti