Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Incendiu cu repetitie la fabrica din Gheorgheni : Stiri Harghita
Lu 28 iul 2008 08:55:59 +0300


Incendiu cu repetitie la fabrica din Gheorgheni
Stiri Harghita : Cu cinci luni în urmă, fabrica fostului primar Pap Josif a ars parțial din cauza unui scurtcircuit, însă atunci nu s-au înregistrat victime.

Cu cinci luni în urmă, fabrica fostului primar Pap Josif a ars parțial din cauza unui scurtcircuit, însă atunci nu s-au înregistrat victime.

Ocomisie formată din specialiști de la București, Petro- șani și Miercurea-Ciuc s-a deplasat ieri la fabrica de prelucrare a lemnului din Gheorgheni pentru a stabili cauzele care au dus la producerea exploziei de sâmbătă. În urma incidentului, 23 de persoane au fost rănite, zece dintre acestea fiind în prezent internate în stare gravă la București.

De altfel, în urmă cu aproape cinci luni, hala de producție a fabricii deținute de fostul primar din Gheorgheni, Pap Josif, a ars într-un incendiu. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, sublocotenentul Alina Ciobotariu, incendiul respectiv a fost provocat de un scurtcircuit la instalația electrică, însă nu s-a înregistrat nicio victimă.

Cauza exploziei: o scânteie

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Harghita, cauza accidentului colectiv de muncă, dar și circumstanțele în care acesta s-a produs sunt încă necunoscute. Din primele cercetări, incendiul ar fi fost declanșat de o scânteie „produsă, prin frecare, de utilaje și sisteme de acționare“, care ar fi dus la aprinderea rumegușului.

Anchetatorii bănuiesc că explozia s-a produs în momentul în care doi dintre muncitori au deschis ușa silozului unde se afla cazanul de uscare a rumegușului. Pe de altă parte, unul dintre răniți a povestit că explozia s-a produs atunci când a ajuns cu un stingător la ușa silozului.

Patronul, acuzat de neglijență

Sâmbătă dimineață, 23 de muncitori au fost surprinși de o explozie, care s-a declanșat la o instalație de uscat rumeguș de la fabrica de prelucrare a lemnului SC Industry Transilvan SRL. Patronul, fostul primar al Gheorgheniului, Pap Josif, a fost acuzat de șeful Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Harghita, Peter Szilard, că a pus în pericol viețile celor 23 de muncitori răniți.

„Proprietarul societății nu a anunțat Salvarea. La locul incendiului a sosit doar o singură ambulanță. Ră- niții au fost transportați la spital cu o dubă a fabricii, într-un mediu aseptic“, susține Peter Szilard, șeful SJA Harghita. În schimb, proprietarul spune că nu a anunțat Salvarea pentru că avea mașini de la firmă cu care să transporte răniții la spital. „Am vrut să-i ajut și, pentru că aveam la firmă o dubă, i-am dus la spital“, a declarat Pap.


Sursa : Evenimentul Zilei
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti