Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Intalnire Viktor Orban -Szasz Jeno : Stiri Harghita
Ma 22 iul 2008 15:57:41 +0300


Intalnire Viktor Orban -Szasz Jeno : Stiri Harghita
Stiri Harghita : Liderul Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno, si presedintele FIDESZ ,principalul partid de opozitie din Ungaria, Viktor Orban ...

szaszjeno_png_png.pngLiderul Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno, si presedintele FIDESZ ,principalul partid de opozitie din Ungaria, Viktor Orban, s-au intalnit, vineri, la Baile Tusnad, si au discutat despre problemele cu care se confrunta maghiarii din Transilvania.

Szasz Jeno a declarat, dupa intrevedere, ca intalnirea cu liderul FIDESZ este una naturala tinand seama ca, intre cele doua formatiuni, exista conlucrare pentru rezolvarea problemelor maghiarilor. Presedintele PCM a afirmat ca in cadrul discutiei cu Viktor Orban s-a abordat si problema alegerilor, FIDESZ-ul sprijinind, in principiu, ideea unei coalitii intre fortele politice maghiare din Transilvania.

Potrivit lui Szasz, FIDESZ nu se amesteca in treburile interne ale partidelor maghiare din Romania, care trebuie sa ia singure deciziile. Presedintele PCM considera ca solutia pe care a propus-o liderilor UDMR, de realizare a unei coalitii maghiaro-maghiare, este una optima din punct de vedere politic si rational.

orban_viktor___ungaria___fidesz.jpg"Aroganta UDMR este singurul impediment din acest punct de vedere si de aceea initiem o intalnire cat mai curand pentru a discuta aceasta propunere sau pentru a afla ceea ce vor ei", a spus Szasz Jeno. Liderul PCM i-a transmis si un mesaj lui Marko Bela, sustinand ca a venit vremea sa stea de vorba si cu fratele mai mic.

"Daca a avut relatii de coalitie cu CDR, intre 1996-2000, cu PSD, intre 2000-2004, iar acum cu PNL, a venit vremea sa stea de vorba si cu fratele sau mai mic. Daca ai fost cu toti vecinii si te-ai culcat cu toti, trebuie sa stai de vorba si cu fratele tau", a spus Szasz. El considera ca propunerea UDMR, care i-a invitat pe listele sale pe reprezentantii PCM, intr-o coalitie interna, este in afara realitatii, "ca si cum Mos Niculae ar veni in august".

Intrebat ce varianta prefera Viktor Orban, Szasz a subliniat ca liderul de la Budapesta s-a intalnit cu UDMR, si nu cu PCM, sugerand ca acesta este de acord cu solutia propusa de Szasz Jeno.


Sursa : News365


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Intalnire Viktor Orban -Szasz Jeno : Stiri Harghita
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti