Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Membrii UDMR nu se grabesc sa depuna dosarele de candidati la parlamentare
Lu 11 aug 2008 14:59:03 +0300


UDMR Harghita
Harghita : Organizatiile teritoriale UDMR din Harghita au inceput inscrierile candidatilor pentru scrutinul din toamna ...

Organizatiile teritoriale UDMR din Harghita au inceput inscrierile candidatilor pentru scrutinul din toamna, dar acestia nu s-a grabit sa-si depuna dosarele.
Inscrierile au inceput pe 5 august si se vor finaliza pe 14 august, in toate cele trei organizatii teritoriale UDMR din judet, respectiv Ciuc, Odorhei si Gheorgheni.
In primele patru zile nimeni nu si-a depus dosarul de inscriere, dar exista informatii ca, majoritatea actualilor parlamentari UDMR se pregatesc sa o faca.
Actualul deputat Kelemen Hunor si-a exprimat deja dorinta de a mai candida pentru inca un mandat pentru colegiul uninominal din zona Ciuc. De asemenea, potrivit unor surse din cadrul UDMR, senatorul Verestoy Attila este pregatit sa se inscrie pentru a obtine un loc eligibil pentru colegiul din zona Odorhei, iar deputatul Garda Dezso mai vrea inca un mandat in Parlamentul Romaniei, pentru a reprezenta zona Gheorgheni.
Persoanele care doresc sa obtina un loc eligibil pentru alegerile din toamna pe listele UDMR trebuie sa intruneasca mai multe criterii de eligibilitate. In primul rand trebuie sa fie membri ai UDMR sau ai organizatiilor partenere cu Uniunea, trebuie sa aiba sustinerea unei organizatii locale a UDMR sau trebuie sa stranga semnaturi de la cetateni.
Pentru un loc de deputat este nevoie de 600 de semnaturi, iar pentru unul de senator de 1200. Nu pot candida cei care ocupa acum fotoliile de primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti de consilii judetene decat cu aprobarea Consiliului Permanent al UDMR.
Dupa ce se va finaliza depunerea candidaturilor, dosarele vor fi analizate de o comisie formata la nivel judetean, iar decizia finala privind lista de candidaturi va fi luata in data de 5 septembrie, de o adunare generala, formata din 325 de electori. Presedintele organizatiei teritoriale UDMR Ciuc, Borboly Csaba, a spus ca in cadrul acestei sedinte, fiecare zona va fi reprezentata pe criterii de proportionalitate, in functie de rezultatele obtinute la alegerile parlamentare din 2004. Astfel, zona Ciuc va avea 125 de delegati, zona Odorhei 138 si zona Gheorgheni va fi reprezentata de 65 de persoane.
Este pentru prima data in ultimii 12 ani cand in Harghita cetatenii nu sunt chemati la urne pentru a decide numele candidatilor UDMR la parlamentare.
Presedintele Organizatiei Teritoriale UDMR Gheorgheni, Petres Csaba, a declarat pentru AGERPRES ca decizia a fost luata de conducerea centrala a Uniunii si are legatura directa cu faptul ca acum alegerile sunt uninominale.
"Este in joc factorul timp. Candidatii trebuie decisi cat mai repede, pentru a avea mai mult timp la dispozitie pentru campania electorala", a spus Petres.
Harghita urmeaza sa trimita in Camera Deputatilor un numar de cinci deputati si doi senatori.


Sursa : News365


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

UDMR : Stiri Harghita
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti