Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Peste 500 de pensiuni agroturistice clasificate : Stiri Harghita
Jo 31 iul 2008 16:34:35 +0300


Peste 500 de pensiuni agroturistice clasificate : Stiri Harghita
Stiri Harghita : In Harghita sunt inregistrate peste 500 de pensiuni agroturistice clasificate, dintr-un total de 652 de unitati turistice ...

In Harghita sunt inregistrate peste 500 de pensiuni agroturistice clasificate, dintr-un total de 652 de unitati turistice, potrivit directorului Reprezentantei Teritoriale Harghita a Ministerului Turismului, Mateffy Gyozo.

O suta dintre ele pensiuni agroturistice sunt construite din fonduri SAPARD, marea majoritate a pensiunilor agroturistice fiind inregistrate in zona Praid, Baile Tusnad, Lacu Rosu-Gheorgheni, dar si Ghimes, Lupeni sau Izvorul Muresului.

De asemenea, in orasele harghitene functioneaza aproape 100 de pensiuni turistice, printre unitatile turistice clasificate mai numarandu-se si 29 de hoteluri, cinci hoteluri pentru tineret si hostel-uri, opt moteluri, patru vile, patru cabane si cinci campinguri.

In Harghita nu exista niciun hotel de patru stele, existand demersuri pentru reclasificarea unui hotel de trei stele din Miercurea Ciuc, care se pregateste sa ofere turistilor facilitati suplimentare, care sa-i permita cresterea numarului de stele.

Prezent la conferinta de presa, prefectul Harghitei, Constantin Strujan, a precizat ca turismul este un domeniul prioritar in programul de dezvoltare durabila a judetului, iar Consiliul Judetean pregateste o strategie speciala pentru acest domeniu.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu a tinut sa remarce faptul ca inca nu au putut fi constientizati cei care practica turismul la negru ca trebuie sa intre in legalitate, dar se fac demersuri in acest sens.


Sursa: Rompres
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti