Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Trasarea colegiilor uninominale nu a urmarit fosta delimitare istorica : Stiri Harghita
Vi 18 iul 2008 14:28:28 +0300


Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno
Stiri Harghita : Presedintele Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno, este de parere ca modul in care s-au decupat colegiile uninominale ...

Presedintele Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno, este de parere ca modul in care s-au decupat colegiile uninominale din Harghita nu tine cont de fostele delimitari istorice.

Liderul PCM a declarat, pentru ROMPRES, ca in acest fel politicienii au demonstrat ca nu respecta istoria, traditiile si au facut o desenare a colegiilor care uneori nu are nicio logica. Szasz a dat exemplul localitatilor Vlahita si Lueta, care apartineau din punct de vedere istoric Bazinului Odorhei si care acum fac parte din colegiul uninominal al zonei Ciuc.

Presedintele Partidului Civic Maghiar spune ca el ar fi facut o alta impartire, care "sa tina cont de regiunile creionate de istorie, si nu de politicieni", precizand ca "probabil la mijloc este vorba de socoteli politice". Szasz Jeno nu s-a aratat deranjat de faptul ca s-a decupat un colegiu in care romanii sunt majoritari, dar spera ca astfel de gesturi s-au facut si pentru maghiarii din alte judete.

"Daca s-a facut un asemenea gest doar pentru romanii din Harghita, dar nu si pentru maghiarii din Mures, Cluj, Bihor sau Satu Mare, atunci este vorba de o tendinta care nu este europeana", a afirmat liderul PCM.

In Harghita au fost decupate cinci colegii uninominale pentru Camera Deputatilor si doar intr-unul singur, aflat in nordul judetului, exista sanse reale ca romanii sa castige un mandat de parlamentar. In ceea ce priveste cele doua colegii pentru Senat, mandatele sunt ca si castigate de reprezentantii comunitatii maghiare, tinand cont ca aceasta etnie este majoritara.


Sursa : News365


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Partidul Civic Maghiar : Szasz Jeno
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti