Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Zeci de gospodarii inundate, in urma unei ploi torentiale : Stiri Harghita
Mi 30 iul 2008 16:10:52 +0300


Zeci de gospodarii inundate, in urma unei ploi torentiale : Stiri Harghita
Stiri Harghita : Zeci de gospodarii au fost inundate luni seara in doua localitati harghitene, in urma unei ploi torentiale care a dus la scurgeri ...

Zeci de gospodarii au fost inundate luni seara in doua localitati harghitene, in urma unei ploi torentiale care a dus la scurgeri pe versanti si la cresterea debitului paraului Homorodul Mic.

Cea mai afectata este comuna Capalnita unde, potrivit primarului Benedek Laszlo, au fost inundate 60 de gospodarii, apa intrand si in 30 de pivnite. In plus, a fost afectat si drumul comunal pe o lungime de doi kilometri si sase hectare de fanete.

Benedek Laszlo spune ca nu a avut nevoie de ajutorul pompierilor militari intrucat comitetul local pentru situatii de urgenta a putut sa faca fata situatiei. "Avem doua motopompe cu care am scos apa din mai multe pivnite si am reusit sa facem fata singuri situatiei", a declarat, pentru AGERPRES, primarul din Capalnita. Pagubele produse de inundatii se ridica, in aceasta comuna, la aproximativ 500 mii lei.

Si in Vlahita apa a intrat in 30 de curti si pivnite si in 10 gradini, dar cele mai mari stricaciuni le-a produs la drumul din localitate. Viceprimarul Molnar Tibor a declarat ca trei kilometri din acest drum a fost afectat, cele mai mari probleme fiind pe o portiune de 800 de metri, unde deja au inceput lucrarile de reparatii.

Alte doua comune unde debitul paraului Homorodul Mic a crescut foarte mult in urma scurgerilor pe versanti sunt Lueta si Meresti, dar aici nu s-au inregistrat probleme deosebite.

Primarul din Lueta, Lazar F. Zoltan, spune ca debitul paraului a crescut cu un metru dar, din fericire, apa nu a intrat in curtile oamenilor ci doar a afectat o portiune din drumul comunal si mai multe terenuri agricole. Reprezentantii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta nu au intervenit pentru a-i ajuta pe oamenii din localitatile inundate, care au reusit sa se descurce singuri.


Sursa : News365


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Zeci de gospodarii inundate, in urma unei ploi torentiale : Stiri Harghita
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti