Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Miercurea Ciuc, in carantina din cauza unei vulpi turbate
Ma 26 aug 2008 17:05:45 +0300


Miercurea Ciuc, in carantina din cauza unei vulpi turbate
Miercurea Ciuc

Municipiul Miercurea Ciuc a intrat, de luni, in carantina de gradul III, din cauza unei vulpi turbate descoperite intr-o localitate din apropierea orasului.

Purtatorul de cuvant al Directiei Sanitar-Veterinare Harghita, Racz Ladislau, a declarat, pentru AGERPRES, ca vanatorii au impuscat o vulpe in apropierea localitatii Ciuboteni, de langa Miercurea Ciuc, iar analizele au confirmat ca animalul era turbat.

Din acest motiv, atat Ciuboteni, cat si Miercurea Ciuc, aflat la cativa kilometri departare, au intrat in carantina de gradul III. Racz a precizat ca toate animalele fara stapan care nu au fost vaccinate, mai exact cainii si pisicile, vor fi prinse si eutanasiate.

Primaria Miercurea Ciuc si Directia Sanitar-Veterinara atrag atentia locuitorilor sa-si supravegheze animalele detinute si sa le scoata la plimbare doar in lesa, pentru a nu risca sa fie prinse de hingheri. Municipiul Miercurea Ciuc se va afla in carantina timp de 90 de zile, iar actiunea de prindere si eutanasiere a animalelor neidentificate si nevaccinate va dura aproximativ zece zile.

Este pentru a doua oara cand orasul Miercurea Ciuc intra in carantina din cauza unei vulpi bolnave de rabie. In luna martie, tot in localitatea Ciuboteni, o vulpe turbata care i-a ucis unui gospodar mai multe gaini a determinat autoritatile sanitar-veterinare sa declare si in Miercurea Ciuc carantina de gradul trei.

Focarul a fost inchis luna trecuta si acum a fost reactivat. De asemenea, un nou focar de rabie a fost declarat in localitatea Lueta, unde a fost depistata o pisica turbata. De la inceputul anului, in Harghita au fost inregistrate 13 focare de turbare, numar mult mai mare decat in anii precedenti.

Fenomenul este pus pe seama faptului ca au fost sistate campaniile de vaccinare a vulpilor, care le ofereau acestor animale imunitate impotriva turbarii.


Sursa : News365


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Miercurea Ciuc
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti