Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Namolul din lacul de la Miercurea Ciuc, transportat in trei luni
Jo 19 iun 2008 16:23:52 +0300


Namolul din lacul de la Miercurea Ciuc, transportat in trei luni
Miercurea Ciuc : Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Harghita a gasit o solutie pentru transportul namolului ramas dupa secarea ...

Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Harghita a gasit o solutie pentru transportul namolului ramas dupa secarea lacului de agrement de la marginea municipiului Miercurea Ciuc, operatiune care va dura aproximativ trei luni, transmite corespondentul ROMPRES.

Directorului SGA Harghita, Miklos Geza, a declarat ca pe fundul lacului Suta a ramas o cantitate de 35 de mii de metri cubi de namol, care s-a transformat in pamant fertil. Cea mai mare parte din aceasta cantitate, 25 de mii de metri cubi, va ajunge la iazul din localitatea Santimbru unde se efectueaza ample lucrari de ecologizare.

Miklos Geza a explicat ca s-a incheiat un protocol cu firma care efectueaza ecologizarea, urmand ca aceasta sa se ocupe de transportul namolului. De asemenea, o parte din pamant va ajunge la iazul de la Harghita-Bai, pentru care se elaboreaza un proiect in acest sens, o alta parte fiind pastrata pentru trebuintele orasului.

Potrivit sefului SGA Harghita, pentru transportul intregii cantitati se vor face aproximativ 1.000 de curse, operatiunea urmand sa se finalizeze, daca vreme o va permite, in trei luni.

In aceasta perioada, se elaboreaza si proiectul pentru suprainaltarea si stabilizarea barajului si se spera ca pana la sfarsitul anului sa se realizeze si umplerea lacului. Lucrarile de decolmatare a lacului Suta au inceput acum un an, decizia fiind luata dupa ce la inundatiile din 2006 s-a observat ca digul de protectie este instabil si ar fi putut sa cedeze.

Dupa finalizarea lucrarilor nu este exclus ca municipalitatea sau o firma privata sa ia in administrare lacul, pentru efectuarea unor investitii mai importante. In urma cu mai multi ani, la lacul Suta exista un debarcader si se puteau inchiria barci de agrement, numai ca in ultimii ani lacul a fost folosit doar de pescarii amatori.


Sursa : News365


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Namolul din lacul de la Miercurea Ciuc, transportat in trei luni
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti