Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Peste 150 de artisti la Festivalul de Muzica Veche : Miercurea Ciuc
Lu 14 iul 2008 17:09:53 +0300


estivalul de Muzica Veche de la Miercurea Ciuc
Miercurea Ciuc : Peste 150 de artisti din Romania si din strainatate vor evolua, incepand de duminica, la Festivalul de Muzica Veche ...

Peste 150 de artisti din Romania si din strainatate vor evolua, incepand de duminica, la Festivalul de Muzica Veche de la Miercurea Ciuc, unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Transilvania, transmite corespondentul ROMPRES.

Astfel, timp de opt zile, iubitorii de muzica pot asista la 21 de concerte si productii teatrale, unele dintre ele puse in scena in premiera.

Cei aproape 170 de artisti care vor evolua sunt atat din Romania cat si din Ungaria, Austria, Marea Britanie, Germania si Elvetia. Consultantul artistic al festivalului, Filip Ignac Csaba, a precizat ca anul 2008 este Anul Renasterii si Anul Matei Corvin in cultura maghiara si transilvaneana, motiv pentru care se va pune un accent deosebit pe muzica religioasa si laica maghiara dar si pe muzica din Estul Europei.

Potrivit sursei citate, festivalul de la Miercurea Ciuc este unic in tara, atat in ceea ce priveste amploarea cat si profesionalismul celor care evolueaza. Spectacolele si concertele vor avea loc in curtea Cetatii Mikó, pe scena Teatrului Csíki Játekszín, dar si in mai multe biserici catolice si reformate din Municipiu, precum si in Castelul de la Lazarea.

Pentru prima data, in cadrul festivalului se organizeaza si Universitatea de Vara de Muzica Veche, asigurand astfel formarea profesionala a artistilor tineri.

De asemenea, tot in premiera vor avea loc reprezentatii de teatru de strada, sustinute de un teatru din Budapesta, dar si serate de dans renascentist si programe pentru copii.

Cetatii Miko, unde Ansamblul Istoric Passamezzo si Flauto Dolce din Cluj Napoca vor prezenta un spectacol de dans si muzica din timpul lui Shakespeare, intitulat "Mult zgomot pentru nimic".

In acest an, printre organizatorii manifestarii se numara, alaturi de Centrul Cultural Judetean, Consiliul Judetean Harghita si Primaria Miercurea Ciuc si Guvernului Romaniei, prin Oficiul pentru Relatii Interetnice, Fundatia Communitas, Administratia Fondului Cultural National sau Forumul Cultural Austriac.

Festivalul Muzicii Vechi de la Miercurea Ciuc a fost organizat pentru prima data in anii 80, iar in 1986, in perioada comunista, a fost interzis. Dupa 1989, traditia organizarii acestui festival a fost reluata, importanti muzicieni din Romania si din strainatate concertand pe scenele harghitene.


Sursa : News365


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Peste 150 de artisti la Festivalul de Muzica Veche : Miercurea Ciuc
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti