Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Protest al transportatorilor rutieri : Miercurea Ciuc
Jo 17 apr 2008 15:03:56 +0300


Protest al transportatorilor rutieri : Miercurea Ciuc
Miercurea Ciuc : Mai multe tiruri, autocamioane si microbuze au fost folosite, luni, intre Miercurea Ciuc ...

Mai multe tiruri, autocamioane si microbuze au fost folosite, luni, intre Miercurea Ciuc si localitatea Sandominic, in actiunea de protest a transportatorilor rutieri din zona, in cadrul manifestarii la nivel national, transmite corespondentul ROMPRES.

Soferii s-au intalnit, dimineata, in fata autogarii din Miercurea Ciuc, dupa care au pornit pe DE 578, pana la marginea localitatii Sandominic. Presedintele Asociatiei Transportatorilor Rutieri "Transilvania" (ATRT), Orban Laszlo, a declarat ca s-a ales aceasta ruta din cauza ca, in ciuda faptului ca poarta denumirea de drum european, "nu este decat o aratura rutiera".

Orban Laszlo, care este si vicepresedinte al Federatiei Operatorilor Romani de Transport, a spus ca renuntarea la rovinieta este cel mai important punct din revendicarile transportatorilor.

Acestia mai solicita, printre altele, anularea taxei de prima inmatriculare, asigurarea transparentei colectarii accizelor din carburanti si monitorizarea de catre asociatiile patronale din transporturi a utilizarii acestora pentru constructia si intretinerea drumurilor.

Presedintele ATRT mai reclama birocratia practicata de Biroul de Inmatriculari sau de Registrul Comertului, dand exemplul unei firme care a luptat trei luni pentru a putea sa schimbe o caroserie.

Orban Laszlo a vorbit si de legislatia rutiera injusta practicata in cazul transportatorilor rutieri romani, precizand ca viteza medie de deplasare a autovehiculelor comerciale este, in Romania, de 30 km/h, spre deosebire de tarile din vestul Europei, unde este de 80 km/h.

Soferii au circulat civilizat pana la Sandominic, nu au incalcat regulile de circulatie, nu au claxonat, pentru a nu-i deranja pe ceilalti conducatori auto aflati in trafic, dar, din cauza vitezei reduse, s-a format o coloana de cativa kilometri.

Seful Politiei Rutiere Harghita, comisar Cezar Asandei, a declarat ca nu a fost nevoie de interventia echipajelor de politie.


Sursa : News365 : Miercurea Ciuc


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Protest al transportatorilor rutieri : Miercurea Ciuc
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti