Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Salcalmii au inflorit din nou: Stiri Miercurea Ciuc
Vi 29 aug 2008 13:01:02 +0300


Miercurea Ciuc
Stiri Miercurea Ciuc: Salcamii au inflorit pentru a doua oara in acest an, in municipiul Miercurea Ciuc, chiar daca aceasta zona este recunoscuta...

Salcamii au inflorit pentru a doua oara in acest an, in municipiul Miercurea Ciuc, chiar daca aceasta zona este recunoscuta pentru temperaturile foarte scazute care se inregistreaza.

Salcamii infloriti pot fi admirati in mai multe gradini din Miercurea Ciuc, spre uimirea locuitorilor orasului. Oamenii spun ca nu au mai vazut de mult un asemenea fenomen, mai ales ca municipiul Miercurea Ciuc, supranumit si Mica Siberie, este recunoscut pentru temperaturile foarte scazute, chiar si pe timp de vara.

Directorul Directiei Agricole si pentru Dezvoltare Rurala (DADR) Harghita, Torok Jeno, a declarat, pentru AGERPRES, ca si la el in curte a inflorit salcamul si crede ca este vorba de un semn bun, care prevesteste o toamna lunga.

"Fenomenul se produce din cauza temperaturilor crescute, iar batranii spun ca va fi o toamna lunga si frumoasa. Plantele simt cand vine anotimpul rece si daca au inflorit inca o data inseamna ca va mai trece mult timp pana cand iarna va fi aici", a spus Torok Jeno.

Directorul DADR spune ca o toamna lunga este benefica pentru porumb sau sfecla de zahar, dar si-a exprimat speranta ca judetul nu se va confrunta cu seceta, care pune in pericol culturile agricole.

In municipiul Miercurea Ciuc perioadele in care s-au inregistrat, in aceasta vara, temperaturi ridicate au fost mai lungi fata de anii anteriori. Diferentele de temperatura de la zi la noapte au fost insa foarte mari. Daca in timpul zilei s-au inregistrat si 32 de grade Celsius, dimineata mercurul termometrelor a scazut pana la 4 sau 5 grade Celsius.


Sursa : News365


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Salcalmii au inflorit din nou: Stiri Harghita
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti