Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Apel al pirotehnistilor si al politistilor : Politia Harghita
Mi 21 mai 2008 14:43:07 +0300


Apel al pirotehnistilor si al politistilor : Politia Harghita
Politia Harghita : Pirotehnistii si politistii harghiteni au lansat, marti, un apel catre cetateni, avertizandu-i sa fie extrem de atenti ...

Pirotehnistii si politistii harghiteni au lansat, marti, un apel catre cetateni, avertizandu-i sa fie extrem de atenti atunci cand descopera materiale explozive, pentru a evita producerea unor tragedii, transmite corespondentul ROMPRES.

Apelul a fost lansat dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, un tanar din localitatea harghiteana Ciucsangeorgiu a murit din cauza unei explozii produse in momentul in care a aruncat un foc un proiectil din Primul Razboi Mondial.

Specialistul pirotehnist de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Harghita, lt. col. Dan Mihai Colceriu, i-a rugat pe cetateni sa sune imediat la 112 atunci cand descopera materiale explozive si sa nu incerce sa le manuiasca sau sa le duca acasa.

De asemenea, ofiterii Biroului Arme, Explozivi si Substante Toxice din IPJ Harghita au avertizat ca persoanele care descopera elemente de munitie trebuie sa stea la o distanta cat de mare de zona respectiva si pana la sosirea echipajelor de interventie sa nu permita accesul nimanui in acel perimetru.

Politistii i-au atentionat pe sefii centrelor de colectare a fierului vechi sa verifice cu atentie deseurile primite, iar in cazul in care descopera munitii militare sau alte materiale explozive sa anunte politia si sa ia toate masurile de siguranta necesare.

In plus, s-a cerut si instruirea angajatilor firmelor de constructii, a celor care lucreaza pe santierele arheologice, in unitatile care executa prospectiuni geologice, precum si a celor care se ocupa cu amenajarile in teritoriu, pentru ca acestia sa fie pregatiti in cazul in care gasesc obiecte explozive.

In ultima vreme au fost descoperite mai multe elemente de munitie din cele doua conflagratii mondiale, pe fondul topirii zapezii, dar si al lucrarilor agricole si de constructii.

Ultimul caz s-a petrecut luni seara, cand mai multi muncitori care sapau un sant la o firma din Toplita au gasit un proiectil din al Doilea Razboi Mondial si au anuntat imediat Politia.

Proiectilul a fost ridicat de specialistii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si va fi distrus ulterior, impreuna cu obiecte similare gasite in judet. Zonele in care se gaseste munitie neexplodata cel mai des, in Harghita, sunt cele unde a fost linia frontului in al Doilea Razboi Mondial.

Este vorba de Tulghes - Corbu - Toplita sau Lunca de Jos - Plaiesi. De asemenea, si in zona Praid sunt descoperite in fiecare an proiectile si grenade din cauza ca gara din localitate a fost bombardata in timpul celei de-a doua conflagratii mondiale.


Sursa : News365 : Politia Harghita


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Apel al pirotehnistilor si al politistilor : Politia Harghita
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti