Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Politia renunta la Loganurile de 70.000 euro, cumparand 820 de masini la preturi mult mai mici
Jo 30 iul 2009 12:32:36 +0300


Politia renunta la Loganurile de 70.000 euro
Politia: Loganurile de 70.000 de euro au fost excluse din contractul în urma căruia, în 2008 ...

Loganurile de 70.000 de euro au fost excluse din contractul în urma căruia, în 2008, un șef al Poliției a fost demis, achizițiile fiind renegociate astfel că acum, din cele 1.836 de mașini, Poliția își va cumpăra doar 820, la prețuri mult mai mici, a declarat șeful IGPR, Petru Tobă.


Potrivit oficialilor Inspectoratului General al Poliției Române, contractul a fost renegociat de la 426 de milioane de lei, la 164 de milioane de lei, în momentul de față. Contractul a fost semnat în cursul zilei de marți. Deocamdată, nu s-a făcut nicio plată și nu a fost recepționată nicio mașină.

Dintre cele 28 de contracte semnate anul trecut, vor fi menținute doar 19, 9 dintre acestea fiind pentru mașini destinate exclusiv combaterii crimei organizate. Loganul de 70.000 de euro nu va mai fi achiziționat, în schimb vor fi achiziționate Loganuri cu 10.000 de euro, la care se adaugă echipament de 24.000 de euro. Echipamentul pentru aceste mașini este destinat Poliției Rutiere și cuprinde începând de la semnalizatoare acustice și luminoase, până la radar, etilotest electronic și stație de emisie-recepție.

Potrivit surselor, este vorba de 449 de Loganuri de acest fel, iar alte 100 sunt destinate pentru suport logistic în misiuni. În noul contract s-a renunțat la achiziția de BMW, Honda sau Nissan Pathfinder, iar singurele mașini străine sunt destinate combaterii crimei organizate și trupelor de intervenție rapidă.

Cea mai scumpă autoutilitară rămâne cea destinată trupelor de intervenție speciale, al cărui preț a fost renegociat de la 500.000 de euro la 430.000 de euro.

Unsprezece loturi din acest contract sunt confidențiale, acestea urmând a fi folosite în misiunile de supraveghere operativă. Au fost, de asemenea, menținute două loturi cu autospeciale de intervenții, unul care cuprinde 124 de Mercedes Vito, la prețul de 40.000 de euro bucata, și unul de Ford Transit, 22 de autospeciale, pentru transportarea persoanelor arestate. De asemenea, 41 de autospeciale Mercedes Vito sunt laboratoare criminalistice, unul pentru fiecare județ, și valoarea 95.000 de euro per bucată. Au mai fost luate 4 autobuze pentru transportul de efective.

Renegocierea contractului, consideră oficialii IGPR, era singura soluție în condițiile în care acuzațiile referitoare la ilegalitatea contractului inițial nu au avut ca finalitate anularea sa. De altfel, Direcția Națională Anticorupție nu s-a pronunțat cu privire la săvârșirea vreunei ilegalități până în acest moment. Banii pentru achiziționarea acestor mașini nu afectează bugetul Poliției, aceștia fiind alocați din bugetul de stat. Renegocierea contractului a durat 5 luni.


Sursa: Bihon.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti