Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Asus CineVibe - casti pentru gaming, cu vibratii
Ma 13 iul 2010 13:54:13 +0300


Asus CineVibe
Asus CineVibe - un mare plus la capitolul construcție

Cei de la Asus nu sunt străini de faptul că mulți utilizatori le folosesc portabilele, desktop-urile și componentele pentru jocuri. În acest sens au lansat seria de produse Republic of Gamers (ROG), dedicată celor care doresc performanță indiferent de preț. Partea de periferice nu a fost foarte bine acoperită, dar din când în când au mai apărut și dispozitive care se potrivesc perfect cu seria ROG. În continuare vă vom prezenta căștile cu microfon Asus CineVibe, un headset premium cu o facilitate cel puțin interesantă.


Asus CineVibe - headset pentru pasionații de jocuri

Construcție de calitate

Nu trebuie să analizezi prea mult căștile ca să-ți dai seama că ele au parte de-o construcție aproape impecabilă. Plasticul de calitate folosit și îmbinările perfecte îți spun că ai de-a face cu un produs de top. Producătorul le are disponibile în două culori, alb și negru, însă cred că cele albe oferă cea mai atractivă combinație. Pernițele difuzoarelor și banda de suport de deasupra capului sunt căptușite cu piele naturală de calitate. Ea este foarte elastică, dar și rezistentă în același timp, fiind tratată cu o substanță antibacteriană. Microfonul este rabatabil, iar brațul său se poate deforma ușor în funcție de nevoile fiecărui utilizator.


Asus CineVibe - un mare plus la capitolul construcție

Cablul de 1,5 m este dotat cu o telecomandă cu trei butoane și un comutator. Ea controlează volumul și activarea microfonului. Conectarea la calculator se face prin intermediul unui port USB pentru ca participantul la o competiție de gaming să nu depindă de placa de sunet a sistemului pe care joacă. Suportul căștilor se poate roti la fel ca la dispozitivele destinate DJ-ilor. Circumferința suportului este ajustabilă pe fiecare braț cu maxim trei centimetri. În practică, cei 1,5 m de cablu s-ar putea să fie insuficienți dacă unitatea centrală este amplasată sub birou și nu dispune de mufe USB frontale.


Asus CineVibe - suportul extensibil

Calitate audio

Asus specifică un răspuns în frecvență clasic de 20 Hz - 20 kHz pentru difuzoarele cu diametrul de 30 mm ale lui CineVibe. Impedanța este de 16 ohm atunci când vibrațiile sunt activate și de 32 ohm în celălalt caz. Căștile nu sunt recomandate audiofililor deoarece le lipsește fidelitatea. Percepția frecvențelor joase este amplificată de vibrații, însă ele nu sunt activate decât de la o anumită frecvență în jos și de la un anumit nivel de volum. Comutatorul de pe telecomanda de pe fir permite eliminarea vibrațiilor, însă în mod ciudat, calitatea audio are de suferit. Sunt estompate mai multe frecvențe înalte și joase, iar sunetul se aude puțin înfundat. După ce am observat acest fapt, vibrațiile au fost active pe toată durata testului.


Asus CineVibe - difuzoare de 30 mm și piele naturală

Experiența din jocuri

În jocuri, experiența cu Asus CineVibe a fost mai bună. Atmosfera FPS-urilor a fost bine redată, în mod special datorită vibrațiilor care însoțeau sunetele puternice și exploziile. Am testat în acest sens Crysis Warhead, Far Cry 2 și mai vechiul Unreal Tournament III. Localizarea inamicilor după zgomotul pașilor sau după focul armelor a fost parcă puțin mai bună comparativ cu două perechi de căști de la Sennheiser orientate spre audiofili. Am rulat și două simulatoare auto, NFS Shift și proaspătul Blur, iar experiența poate fi caracterizată ca fiind bună. Îmi puteam da seama ușor unde se află bolidul din spate după zgomotul motorului.

asus_cinevibe_7s.jpg

Asus CineVibeAsus CineVibe - microfon de calitate pentru audio chat

Alte aspecte

O mare bilă albă primește Asus CineVibe pentru calitatea audio a headset-ului în convorbiri VoIP. Vocea este foarte clar redată de căști, iar microfonul are o fidelitate bună pe plaja de frecvențe medii aferentă. Căștile par să fie de tip închis și izolarea fonică este bună, așa cum ar trebui să fie pentru mediul zgomotos al unui concurs de gaming. Din păcate, pentru a oferi izolare bună, căștile pun multă presiune pe urechi. Cei care poartă ochelari se vor resimți în mai puțin de o oră, iar ceilalți e posibil să cedeze după aproximativ două ore. În timp te poți obișinui cu aproape orice, dar dacă ai o problemă cu presiunea căștilor pe urechi, atunci CineVibe s-ar putea să nu fie căștile potrivite pentru tine.


Asus CineVibe - controlul volumului la îndemână

Concluzie

Căștile Asus CineVibe nu se adresează oricui. Conexiunea prin intermediul mufei USB și utilizarea fără driveri sau altă aplicație le fac perfecte pentru cei care nu vor să depindă de sistemul la care vor fi repartizați. Calitatea audio lasă de dorit la capitolul muzică, însă în jocuri cei mai mulți vor fi mulțumiți de difuzoarele de 30 mm. Headset-ul este construit foarte bine, însă pune presiune serioasă pe urechi. El va fi foarte apreciat de cei care-l folosesc pentru chat. Prețul s-ar putea să-i dezamăgească pe unii dintre voi, însă el poate fi justificat de faptul că avem de-a face cu un periferic pentru jocuri. Asus CineVibe costă aproximativ 310 lei.

asus_cinevibe_2s.jpg

Asus CineVibeAsus CineVibe - bune pentru competiții de gaming

Plusuri și minusuri:

[+] construcție de calitate
[+] izolare fonică bună
[+] nu necesită driver sau aplicație
[+] excelente pentru audio chat
[-] calitate audio mediocră
[-] presiune mare pe urechi
[-] preț puțin piperat


Sursa: Go4it.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti