Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Asus uBoom - upgrade pentru boxele portabilului
Vi 09 iul 2010 14:03:49 +0300


Asus uBoom
Deși unii dintre voi vor spune că Asus uBoom este un produs vechi, el este însă unul foarte actual.

Deși unii dintre voi vor spune că Asus uBoom este un produs vechi, el este însă unul foarte actual. Motivul este foarte simplu. Piața de portabile, căreia i se adresează, a crescut foarte mult în ultimii ani. Mai precis, sistemul audio a fost creat special pentru cei care nu sunt mulțumiți de sistemul audio integrat, dar nu au spațiul necesar pentru a monta un sistem audio obișnuit. Sau nu vor să încarce biroul cu două boxe legate prin fire și preferă o soluție ceva mai elegantă.

Asus uBoom - pentru sunetul și suportul laptopului tău

Aluminiu și puțin plastic negru

Asus uBoom arată bine în primul rând datorită faptului că este construit din aluminiu masiv. Doi cilindri uniți formează corpul principal al sistemului audio. Difuzoarele de 2" pentru medii și înalte sunt amplasate în două incinte de plastic negru pe laturi, ele fiind ușor direcționate spre utilizator. Subwoofer-ul de 2,5" este amplasat central în spatele unei grile de plastic, iar incinta sa este iluminată ușor de un LED albastru. Cilindrul subțire este decorat cu două benzi de cauciuc și are rol de susținere atât pentru uBoom, cât și pentru laptop. În principiu poți să tastezi mai comod atunci cânt portabilul este ușor ridicat în partea din spate.

Asus uBoom - difuzoarele laterale sunt protejate de o grilă metalică

Specificații

Putere totală: 24 W RMS
Răspuns în frecvență: 20 Hz - 20 kHz
Subwoofer: 20-250 Hz
Difuzoare stânga/dreapta: 100 Hz - 20 kHz
Conectori: USB, aux, microfon
Greutate: 3 kg
Dimensiuni: 595 x 135 x 90 mm

Asus uBoom - panoul cu conectori

Conectorii

Poate că Asus ar fi putut amplasa mai mulți conectori audio populari pe spatele lui uBoom, însă n-ar fi fost necesari. Există mai multe moduri în care poți să transmiți sunetul dintr-un laptop, iar producătorul a ales o variantă analogică și una digitală. Sistemul audio se poate conecta fie direct la mufa jack de 3,5 mm a portabilului, fie prin cablu USB cu mufă de tip B, specific imprimantelor. O intrare pentru microfon transformă uBoom într-un sistem ce poate fi folosit pentru convorbiri VoIP atunci când conectarea la laptop se face prin portul USB. Un mic buton din zona conectorilor pornește sau oprește sistemul audio, iar un LED albastru amplasat în compartimentul subwoofer-ului indică starea sa.


Asus uBoom - suport pentru laptop

Calitatea audio

Ne așteptam ca sunetul să fie mai bun decât cel al unei perechi de boxe integrate și nu am fost dezamăgiți, dar lucrurile sunt mai complicate de-atât. Frecvențele joase își fac simțită prezența, dar camera de rezonanță nu pare să fie destul de mare pentru subwooferul de 2.5". Nu vă puteți aștepta la un sunet cald și dinamic atunci când incinta este construită din aluminiu și plastic. Chiar și așa, uBoom este decent în redarea frecvențelor ce se măsoară în zeci de Hz, lucru observat în urma testului cu sample-uri audio specifice.

Am fost plăcut impresionați de felul în care este redată vocea. Am folosit pentru test mai multe melodii și monologuri înregistrate la calitate bună, alături de testul clasic cu Skype. Înaltele sunt puțin cam accentuate și am simțit nevoia unui egalizator pentru a balansa puțin redarea lor. Ele nu au însă claritatea unui monitor de studio și lăsate la nivelul default pot să devină deranjante după mai bine de o oră de audiție.


Direcționarea incintelor oferă un ușor efect de surround

Trecând peste toate acestea, Asus uBoom oferă o stereofonie bună datorită amplasării celor două difuzoare laterale. Mai mult, putem vorbi de un ușor efect de surround, mai ales dacă utilizatorul se află la birou sau într-o cameră mică. Felul în care este conectat sistemul audio la laptop ar putea influența calitatea audiției. Am testat uBoom cu mai multe portabile și am descoperit că unele dintre ele oferă un grad ridicat de interferențe prin ieșirea audio analogică. Chiar și atunci când muzica este oprită se pot auzi un bâzâit continuu destul de deranjant. Folosirea cablului USB elimină acest inconvenient.


Conectorii din spatele laptopului nu mai pot fi folosiți în aceste condiții

Suport pentru laptop?

Teoretic, Asus uBoom ar trebui să susțină un laptop într-o poziție puțin înclinată, oferind o ergonomie mai bună la tastare. În practică, nu toate portabilele pot folosi acest suport. Lățimea suprafeței de suport este mică, iar multe dintre portabilele actuale se deschid în așa fel încât ecranul ajunge în spatele carcasei. În aceste condiții, suportul este prea îngust pentru a susține PC-ul portabil. În plus, orice conector de pe latura din spate a calculatorului devine inutilizabil.

Concluzie

Asus uBoom este un upgrade pentru sistemul audio integrat al unui desktop și în această privință poate fi considerat un produs bun. Calitatea audio nu se ridică la nivelul unui sistem audio de calitate pentru PC, însă este cu mult deasupra oricărei perechi de boxe integrate. Nici chiar portabilele cu subwoofer nu pot reda la fel de bine sunetele joase precum uBoom. Atunci când vine vorba de apect, sistemul de față primește o bilă albă, fiind atractiv ca design, impunător și bine construit. Din păcate, utilitatea sa ca suport pentru portabil este limitată. Prețul lui Asus uBoom este de aproximativ 300 de lei.

asus_uboom_3s.jpg

Asus uBoom


Asus uBoom - un succes la capitolul design

Plusuri și minusuri:

[+] calitate audio decentă
[+] volum bun pentru o cameră mică
[+] construcție de calitate
[-] sunetul ar trebui balansat cu un egalizator
[-] redarea frecvențelor joase și înalte nu este foarte bună
[-] suportul pentru laptop are utilitate limitată
[-] prețul puțin piperat


Sursa: Go4it.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti