Știri locale pentru Miercurea Ciuc
MIERCUREA CIUC ONLINE
Miercurea Ciuc și jud. Harghita
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:


Clonele i-au luat fata lui iPhone 4
Lu 12 iul 2010 13:24:59 +0300


Ephone
Întrucât produsul Apple încă întârzie să apară pe piața de la noi, copiile gadgetului sunt tot mai căutate.

Întrucât produsul Apple încă întârzie să apară pe piața de la noi, copiile gadgetului sunt tot mai căutate.

Nici nu s-a lansat bine pe piața mondială cel mai nou model al Apple din seria iPhone, că în România a și început să se vândă replica acestuia. Pe site-urile specializate în vânzări on-line precum Okazii.ro, copiile iPhone 4 sunt deja oferite de diferite persoane la prețuri mult mai mici decât originalul.

De zece ori mai ieftin

Spre exemplu, dacă veritabilul gadget costă pe site-ul mai sus-menționat 1.300 de euro (5.500 de lei), replica ajunge la doar 430 de lei sau 580 de lei, în funcție de aplicațiile pe care le are. Și cei de la Altex, care acum nu mai au oferta pe site, vindeau iPhone 4, varianta de 16 GB, la un preț de 8.699 de lei, în timp ce versiunea de 32 GB costa 10.249 de lei (2.400 de euro).

Modelul de 430 de lei nu are GPS, după cum spune cel care vinde copiile, în schimb, varianta cu wi-fi are această funcție, dar va mai dura cam două luni până va apărea și cu harta Europei. Oferta pare tentantă, mai ales că dacă vreți două telefoane puteți obține un discount de 40 de lei pentru ambele.

Pentru că replicile sunt livrate din Baia Mare, va trebui să mai dați niște bani și pentru expediere. Unul dintre "avantajele" pe care le are copia este că poate funcționa în regim de dual-sim, adică acceptă două cartele de telefon chiar și din rețele diferite.

Telefoane made in China

Sunt telefoane venite din China, care au chiar și un TV tuner încorporat. Camerele foto au 2 megapixeli, după cum notează vânzătorul telefoanelor și radio FM. Aparatele vin în trei variante: negru, alb și roșu.

Bateria are viață limitată

Nici unul dintre gadgeturile de care vorbim mai jos nu are o durată de viață a bateriei mai mare de 3 ore, în condițiile normale de convorbire. În stand-by, acestea pot sta "treze" până la 150 sau 300 de ore.

Până la sfârșitul lunii iulie, iPhone 4 va fi distribuit în alte 18 țări: Australia, Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Hong Kong, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia și Elveția. România încă mai așteaptă venirea jucăriei Apple, prin intermediul Orange România.

DOAR 85 DE DOLARI

ePhone a extaziat China

Una dintre cele mai populare replici ale iPhone 4 face deja furori în China. Aceasta a apărut la o zi sau două după ce originalul a fost lansat în mod oficial, în lume. Mii de replici ale originalului au fost livrate deja pe tot mapamondul. Sub numele de "ePhone 4 GS", gadgetul este asamblat de o firmă din regiunea Shenzen.

Potrivit site-ului firmei care vinde replica, ePhone este foarte asemănător cu originalul, singurul lucru care l-ar putea da de gol sunt caracterele mandarine. Ca majoritatea copiilor de telefoane, și acesta este realizat din plastic. Cei care au luat la "puricat" ePhone- ul spun că, odată aprins ecranul, oferă o imagine destul de încețoșată, care nici nu are termen de comparație cu claritatea originalului.

Pe spatele gadgetului din Shenzen este scris mare "iPhone 16 GB thereon", deși nu se știe dacă acesta are o capacitate de stocare de 16 GB. Contrar originalului, ePhone se vinde în China mai mult decât ieftin - doar 85 de dolari.

ARE MENIU ȘI ÎN BULGARĂ

Air Phone - subțire și "original" ca aerul

Probabil se referea la design când creatorul chinez al lui "Air Phone", o altă clonă a iPhone, a venit pe piață cu acest slogan - "Subțire ca aerul". Ca și restul, funcționează pe cele patru frecvențe bine cunoscute și nu putea să fie copie fără să aibă două SIM-uri. Și "telefonul subțire ca aerul" poate fi folosit ca un ebook reader, are wi-fi și JAVA, numai că, în cazul lui, TV tunerul și GPS-ul sunt două funcții opționale.

Spre deosebire de alte gadgeturi din seria "replici", acesta are în meniu și limba bulgară. Pe lângă aceasta, se mai laudă și cu engleza, franceza, greaca, poloneza, italiana și altele.

Ambele camere foto și video de care se bucură aparatul au câte 2 megapixeli rezoluție. La capitolul înregistrare audio sau video, totul depinde de capacitatea lui de stocare. Deși noile telefoane apărute în piață nu prea mai permit ascultarea radioului fără conectarea căștilor, se pare că acest gadget se încăpățânează și face exact invers.

LANSAT CU O SĂPTĂMÂNĂ ÎNAINTEA IPHONE

GPS-Phone, "rătăcit" în performanțe

Ca orice operă de artă, după cum îl numeau specialiștii IT din lume, iPhone 4 face ca mai multe gadgeturi să devină faimoase. O altă astfel de replică este GPSPhone, evident un aparat realizat tot în "țara clonelor" – China. Cei care l-au testat spun că singurul lucru care se aseamănă cu produsul Apple este designul, în rest funcțiile lasă foarte mult de dorit.

Acesta are un TV tuner încorporat. Testerii spun că manufactorul chinezăriei a încercat să copieze și sistemul de operare al iPhone, dar nu prea i-a ieșit acest lucru pentru că nu are nici stabilitatea, nici viteza și nici performanțele originalului.

Cu toate acestea, GPS-Phone a atras atenția lumii prin cu totul altceva decât caracteristicile sale, gadgetul a fost lansat cu o săptămână înaintea originalului. Clona este dotată în față cu o cameră foto, iar în spate are o alta, dar cu blitz.

Față de ePhone, acesta nu are pe suprafața sa niciun logo care să facă legătura cu produsul Apple, în schimb aduce mult cu iPhone 4. Prețul unei astfel de copii este de 520 de lei.

Îl puteți găsi pe site-ul okazii.ro. Pentru livrare trebuie să mai scoateți din buzunar 20 de lei, dacă locuiți în București.

Smartphone-ul prezentat pe okazii.ro nu are card de memorie.

CARACTERISTICI

Ce poate face originalul

Rețea GSM: 850/900/1.800/1.900 MHz;

Durata de convorbire: până la șapte ore pe 3G, până la 14 ore în 2G;

Flash Drive: în variante de 16 și 32 GB;

Temperatura maximă de operare: 32 grade Clesius;

Spre deosebire de clone, originalul are funcția de busolă digitală;

Video: este net superior oricărei replici. Înregistrează în format High Definition (720 p) până la 30 de cadre pe secundă cu suport audio;

Greutate: 137 de grame;

Variante: spre deosebire de unele replici, acesta se vinde doar în două culori – alb și negru;

Capacitate de stocare: dacă celelate mai au loc și pentru slot card, iPhone 4 nu mai simte nevoia de un astfel de feature;

Cameră foto: fără discuții net superioară. Capacitățile celei principale vorbesc de la sine - 5 MP, 2.592 x 1.944 pixeli, autofocus, LED flash;

Browser: indiscutabil, Safari;

Culori: comparativ cu replicile care nu au decât 260.000 de culori,
originalul suportă 16 milioane de culori;

Procesor: 1 GHz Apple A.

DOTĂRI

Cu ce se laudă "replicile"

Cel mai imporant factor - prețul: între 88 și 120 de dolari;

Rețea GSM: 850/900/1.800/1.900 MHz;

Ecran: 3.4 inchi sau 3.5 inchi, în funcție de dezvoltatorul copiei;

Toate au capacitate de a susține două SIM-uri;

Unele au TV tuner încorporat, altele au GPS;

Greutate: între 120 și 140 de grame, depinde de la un model la altul;

Amperaj baterie: între 900 și 1.200 mA/h;

Sonerii: încorporate - câteva zeci. Toate au suport pentru formatul MP3;

Camere: toate au câte două camere, în majoritatea lor de câte 2 megapixeli;

Video: suportă formate precum 3GP, MP4, dar au și suport pentru vizionare full-screen;

Foto: jpg/gif/bmp format;

Bluetooth: A2DP V2.0;

Reportofon: au această funcție;

Transfer de date: prin cablu;

Capacitatea de stocare variază între 4GB și 32 GB, în funcție de model;

Toate aceste replici au câte două baterii, dintr-un singur motiv, viața lor este destul de scurtă – de la 3 până la 6 luni, apoi nu mai pot ține telefonul încărcat mai mult de o zi.

PROBLEME

iPhone arde la conectare și la încărcare

După problemele legate de pierderea barelor de semnal, unii clienți care au cumpărat ultima variantă a iPhone reclamă un alt mare defect. Puse la încărcat sau când se face conexiunea cu un PC, telefoanele se încing foarte tare, spun bloggerii de la Gizmodo.com.

Unuia dintre clienții AT&T, operatorul de telefonie care vinde iPhone 4 i-a ars telefonul când a încercat să-l conecteze la PC. Evident gadgetul nu mai poate fi reparat sub nicio formă, iar cablul de conexiune și portul USB s-au topit din cauza temperaturii foarte ridicate.

Un alt deținător de iPhone 4 spune că ar putea să fie un "bug" în algoritmul de încărcare al telefonului, iar această problemă trebuie rezolvată într-un timp cât mai scurt până mitul iPhone nu începe să se dărâme încet, încet. Problema semnalului va fi rezolvată în 30 de zile prin instalarea unui soft oferit gratuit, conform Apple.


Sursa: Evz.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.ciucon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti